İzlenmesi Gereken Diziler 2023: Mutlaka İzlenmesi Gereken Yerli ve Yabancı En İyi Diziler Listesi

Gösterime girdikleri günden bu yana hala popülaritelerini sürdüren pek çok dizi bulunuyor. Konuları oyunculukları, müzikleri ve daha birçok eşsiz özellikleri ile IMDb listelerine adını yazdıran bu diziler gelmiş en geçniş en iyi içerikler arasında yer alıyor.

1. Game of Thrones (2011-2019) IMDb: 9.5

 

Game of Thrones (Türkçe: Taht Oyunları), David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. George R. R. Martin’in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanmış olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas’taki mekanlar ile Belfast’taki bir stüdyoda çekilmiştir. Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kıştepesi’nin kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht’ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.

 

Yönetmen: D.B. Weiss, David Benioff

Oyuncular: Kit Harington, Peter Dinklage, Emilia Clarke

 

2. Breaking Bad (2008-2013) IMDb: 9.5

 

IMDb’in gelmiş geçmiş en iyi diziler listesinde 5 numarada bulunan Breaking Bad, Walter White adlı 50 yaşında bir lise kimya öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Dizide kimya öğretmeninin ailesinin maddi gereksinimlerini karşılayabilmek için New Mexico’nun uyuşturucu imparatoruna evrilmesi ele alınıyor. Bryan Cranston, Anna Gunn ve Aaron Paul’ün başrol aldığı dizi toplamda 5 sezon ve bölümler ortalama 50 dakika sürüyor.

 

Yönetmen: Vince Gilligan

Oyuncular: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul

 

3. Doctor House (2004-2012) IMDb: 9.1

 

House (House M.D.), medikal drama tarzında 16 Kasım 2004 ve 21 Mayıs 2012 tarihleri arasında 8 sezon yayınlanan Amerikan televizyon dizisidir. Dizinin ana karakteri olan Dr. House (Hugh Laurie) kurgusal olan New Jersey’deki Princeton-Plainsboro Eğitim Hastanesi’nde teşhis ekibinin başındadır. House başarılı bir doktor olmasına rağmen hastane kurallarını ve yasaları umursamaz tavrı sürekli onun başına işler açar. Bu yüzden birçok hastane değiştirmiştir. Hastane yöneticisi Lisa Cuddy, House’ı işe almadan önce onun bu özelliğinden haberdardır. Lakin kendisinin House’u dengeleyebileceğini ve onu göz altında tutabileceğini düşünmektedir.

Yönetmen: David Shore

Oyuncular: Hugh Laurie, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer

 

4. Sherlock (2010) IMDb: 9.1

 

Sherlock, Sir Arthur Conan Doyle’ın 1850’li yıllarda yazılan dedektif Sherlock Holmes romanının televizyona modern bir mini dizi uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz Londra’sında geçen dizide, Baker Street’te yaşayan ünlü dedektif Sherlock Holmes, ev arkadaşı Doktor Watson ile macerasını ele alıyor. Çözülemeyen sırları ele alan Sherlock rolünde Emmy ödüllü Benedict Cumberbatch, Dr. Watson rolünde yine Emmy ödüllü Martin Freeman var. Her biri bir saati aşkın süren dizi toplamda 4 sezon ve 13 bölümden oluşuyor.

 

Yönetmen: Michael Hurst, Rick Jacobson, Jesse Warn

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freema

 

5. Band of Brothers (2001) IMDb: 9.0

 

Band of Brothers, tarihçi ve biyografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506.Alay’ın 101.Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia’daki Toccoa kampından başlamıştır. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Market Garden Harekâtı ve Bastogne Savaşı ve Berghof’taki Hitler’in kalesinin ele geçirilmesi sahnelenmiştir. Dizideki olaylar Ambrose’nin Easy Bölüğü’nden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği bire bir röportajlar ile şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır.

 

Yönetmen: Steven Spielberg, Tom Hanks

Oyuncular: Nicholas Aaron, Damian Lewis, Donnie Wahlberg

 

6. Black Mirror (2011- >) IMDb: 8.9

 

Black Mirror, drama, macera, hiciv ve bilimkurgu tarzında 4 Aralık 2011 tarihinde yayınlanmaya başlayan İngiliz televizyon dizisi. Modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin problemlerini, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile yer yer de bilimkurgu ögelerine başvurarak yorumlamaktadır. Dizinin yapımcısı Charlie brooker dizi hakkında “her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip; fakat hepsi hem günümüzdeki yaşam tarzımız hem de hoyrat isek 10 dakika içerisinde yaşayabileceğimiz şeyler hakkında” demiştir.

 

Yönetmen: Charlie Brooker

Oyuncular: Ludi Lin, Fola Evans-Akingbola, Crystal Clarke

 

7. Friends (1994-2004) IMDb: 8.9

 

Rachel Green düğününden kaçıp New York’ta bir restoranda aşçı olduğunu bildiği çocukluk arkadaşı Monica Geller’ı bulmaya gider. Rachel, Monica’nın evine yerleşir ve onun arkadaş grubuna katılır. Bu gruptakiler: ünlü olmaya çalışan aktör Joey Tribbiani, iş adamı Chandler Bing, masöz ve müzisyen Phoebe Buffay ve Monica’nın abisi, yeni boşanmış paleontolog Ross Geller’dır. Bölümlerde genel olarak gruptakilerin eğlenceli, romantik maceraları ve başta Joey’nin rol seçmeleri ve Rachel’ın moda sektöründe iş araması olmak üzere, kariyerleri konu edilir.

 

Yönetmen: David Crane, Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow

 

8. Stranger Things (2016) IMDb: 8.9

 

İzleyenleri 80’li yıllara götüren Stranger Things korku, komedi, fantastik ve dram öğelerini başarılı bir şekilde harmanmış. Dizi, Hawkins adlı bir kasabada, bir çocuğun kaybolması ile başlayan gizemli olayları, kaybolan arkadaşlarının izini bulmaya çalışan bir grup çocuk ve ailelerinin başına gelenleri ele alıyor. Bölümler ortalama 50-55 dakika sürüyor. Şu anda yayınlanmış 3 sezonu var. 4. sezonun yayın tarihi ise henüz belli değil.

 

Yönetmen: Matt Duffer, Ross Duffer

Oyuncular: Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard

 

9. Narcos (2015) IMDb: 8.8

 

Narcos, ilk iki sezonunda, Kolombiya’nın uyuşturucu imparatoru Pablo Escobar’ın hayatına ve ABD ajanlarınca yakalanmasını ele alan polisiye dizisi. Üçüncü sezona geçildiğinde ise, ülkedeki diğer uyuşturucu imparatorlarının yaşamlarına odaklanıyor. Konusunun dikkat çekici olması kadar, işlenme şekli de bir o kadar başarılı bir dizi. Bölümler ortalama 45 dakika. Narcos: Mexico ise Kolombiya’dan sonra Meksika’daki Guadalajara kartelini ele alıyor.

 

Yönetmen: Carlo Bernard, Chris Brancato, Doug Miro

Oyuncular: Pedro Pascal, Damián Alcázar, Francisco Denis

 

 

10. La Casa De Papel (2017) IMDb: 8.7

 

Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. La casa de papel (İngilizce: Money Heist), İspanya yapımı bir soygun ve suç dizisi. Álex Pina tarafından yaratılan televizyon dizisinin iki kısma ayrılan bir tek sezondan ibaret olması planlanmıştı. 15 bölümden oluşan dizi ilk olarak 2 Mayıs 2017 – 23 Kasım 2017 tarihlerinde İspanyol televizyon kanalı Antena 3’te yayımlandı. 2017 sonlarında Netflix, dizinin dünya genelinde dijital yayın haklarını satın aldı.

 

Yönetmen: Álex Pina

Oyuncular: Alvaro Morte, Úrsula Corberó, Pedro Alonso

 

11. Vikings (2013) IMDb: 8,6

 

Kanada-İrlanda ortak yapımı olan Vikings tarihsel drama türünde bir televizyon dizisi. Cesur bir savaşçı Ragnar Lothbrok ve ailesinin hikayesi ele alınıyor. Vikingler’in ilgi çekici kültürünü, yaşayış biçimlerini ve efsanelerini, tarihsel verilere dayanarak ele alan dizinin 6 sezonu var. Bölümleri ortalama 45 dakika sürüyor.

Yönetmen: Michael Hirst

Oyuncular: Katheryn Winnick, Travis Fimmel, Gustaf Skarsgård

 

12. Ezel (2009-2011) IMDb: 8,5

 

Ezel, yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı, senaryosu Kerem Deren ve Pınar Bulut ikilisi tarafından kaleme alınan aksiyon ve dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Ömer askerlik dönüşü sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi planlamaktadır. Fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulur. Hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı, ikinci babası olur. Ömer kimliğini saklayarak, bir dizi estetik operasyon sonrası Ezel’e dönüşür. Hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığına inanarak intikam için Eyşan’ın, en iyi arkadaşı Cengiz’in ve abisi bildiği Ali’nin peşine düşer.

 

Yönetmen Kerem Deren, Pınar Bulut

Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Haluk Bilginer

 

13. The Walking Dead (2010) IMDb: 8.4

 

The Walking Dead, Frank Darabont tarafından geliştirilen bir Amerikan televizyon dizisidir. Roman, dünya çapında beklenmedik bir biçimde ortaya çıkan esrarengiz bir bulaşıcı beyinsel hastalık sonucu, modern medeniyetin sonunu getiren bir zombi salgınını konu eder. Bu dünyada, zombiler, hikâyenin geçtiği bölgenin yerel argosunda “aylaklar” adıyla anılmaktadır. Sadece beyinleri yok edilerek etkisiz hale getirilebilen bu aylaklar, herhangi bir canlıyı yakalayıp parçalayarak yiyen “yaşayan ölüler” olarak betimlenmiştir. Aylaklar, ayrıca, sağlıklı insanları ısırarak veya tahrip ederek içlerindeki zombi virüsünü bulaştırma yoluyla kendileri gibi birer zombiye dönüştürebilmektedir. Seri, bu vahşi zombilerin ortaya çıkışını ve bu ani gelişme sonrasında kendilerini amansız bir yaşam mücadelesi vermek zorunda bulan bir küçük grubun hikâyesini ele almaktadır.

 

Yönetmen: Glen Mazzara, Frank Darabont, Scott M. Gimple

Oyuncular: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Jeffrey Dean Morgan

Yorum yapın

bursa escort kocaeli escort izmit escort escort bursa ankara escort pendik escort tuzla escort
istanbul escort bağcılar escort bahçelievler escort bursa escort bursa merkez escort bursa ucuz escort
izmit escort kocaeli escort
bursa escort görükle escort
görükle escort bursa escort bayan bursa merkez escort bursa sınırsız escort bursa otele gelen escort
şişli escort mecidiyeköy escort istanbul travesti escort
şişli bayan escort mecidiyeköy escort gorukle escort bursa escort altıparmak escort
kocaeli escort escort bayan yahya kaptan escort darıca escort gebze escort gölcük escort izmit escort kocaeli escort bayan izmit escort bayan izmit sınırsız escort izmit eve gelen escort izmit anal yapan escort izmit otele gelen escort
bursa escort
yalova escort
escort ankara
bursa escort bursa escort bayan bursa escort görükle escort bursa escort bayan bursa ucuz escort beşiktaş escort halkalı escort bakırköy escort adana escort 1xbet güncel giriş